RON

Altă sumă

Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Rezumatul donației:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 10,00 RON

Fără categorie

Servicii gratuite de îngrijire la domiciliu

Mulți oameni bătrâni pe care necazurile vieții i-au adus în situația de a nu mai avea ce pune pe masă, sau ce pune iarna pe foc, și-au pierdut speranțele pentru un final de viață liniștit și împlinit.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Dej, se adresează unui număr de 25 de vârstnici și este un răspuns la nevoile identificate în rândul persoanelor vârstnice din Municipiul Dej care se confruntă cu probleme materiale și financiare, agravate de lipsa sprijinului aparținătorilor și de incapacitatea vârstnicilor de a-și satisface nevoile primare, social-administrative și igienico-sanitare.

În cadrul acestui serviciu vârstnicii beneficiază de următoarele:

  • Servicii de îngrijire personală:  ajutor pentru activitățile de bază ale vieții zilnice: igienă corporală, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, transfer și mobilizare, deplasarea în interior, comunicare, efectuarea de cumpărături, plata facturilor de utilități, însoțire la medical de familie.
  • Servicii de asistență socială: integrare socio-familială unde este cazul, consiliere legislative, sprijin învederea încadrării într-o formă de protective socială, facilitarea contactului cu comunitatea.
  • Servicii de igienizare și amenajare a locuințelor: efectuarea de curățenie și de igienizare a mediului ambiental.
  • Servicii de oferire a hranei: Asigurarea unei mese calde zilnic (masa de prânz)

Aceste servicii sunt oferite în mod gratuit vârstnicilor nevoiași identificați și după efectuarea în prealabil a unei anchete sociale.