RON

Altă sumă

Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Rezumatul donației:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 10,00 RON

Activități

Preoții coordonatori de servicii sociale, preoții din spitale și preoții din unitățile militare în ședință de lucru

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a avut loc astăzi o ședință a preoților militari și a preoților coordonatori de programe de asistență socială și de tineret din Arhiepiscopia Clujului. La începutul ședinței, Părintelelui Mitropolit, a subliniat importanța slujirii misionare a preoților din spitale, penitenciare și din celelalte unități sociale.

În toți oamenii necăjiți care au nevoie de ajutorul nostru, Domnul Hristos așteaptă să-L slujim. Dacă lucrurile nu merg bine, este pentru că noi nu-i socotim pe toți ca pe Domnul Hristos. Și nici unul pe celălalt nu ne socotim ca atare, că dacă ne-am socoti ca atare, raiul s-ar pogorî pe pământ, a spus ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Ședința a continuat cu prezentarea părintelui Marius Pintican, Directorul Asociației „Filantropia”, filiala Bistrița, care a prezentat un referat cu tema: „Dimensiunea social-filantropică a misiunii creștine”.

Pe lângă discuțiile cu caracter administrativ-pastoral a fost prezentată și campania „Sănătate pentru sate”, în vederea identificării de personal medical voluntar care să se implice în acest proiect. S-au discutat de asemenea aspecte practice ale activității preoților în instituțiile bugetare ale Statului.

La această ședință de lucru, alături de ÎPS Andrei a  participat și consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Clujului, domnul Liciniu Câmpean.

sursa: radiorenasterea.ro