RON

Altă sumă

Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Rezumatul donației:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 10,00 RON

Activități

O inima noua, o viata noua, pentru Yasmina Fluieras

yasmina_fluierasfluieras-yasmina-evaluare

La vârsta de 8 ani, greutățile Yasminei sunt mai multe decât ale unui om mare. Boala cardiacă severă de care suferă și celelalte afecțiuni (Cardiomiopatie dilatativa, Insuficienta cardiaca, Intoleranta la gluten) îi pun în pericol viața, de care încă nici nu a reușit să se bucure.

Singura ei șansă este un transplant de inimă,  dar până la găsirea unui donator compatibil, fetița are nevoie de un tratament săptămânal în valoare de 4.700 de lei.

Din păcate, Yasmina are un singur om pe lume alături, bunica ei, întrucât a fost părăsită de mamă și este nerecunoscută de tată.

În aceste condiții, viața ei stă în mâinile noastre, a celor care o putem ajuta să facă față costurilor tratamentului și sa aibă șansa la o viață normală.

Ea are nevoie de transplant cardiac, insa starea ei actuala nu permite efectuarea investigatiilor premergatoare transplantului.

Cei de la Spitalul de Copii Cluj, unde este internată Yasmina au început un tratament care sa îi amelioreze starea clinică, astfel încât să poată fi transferată la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș (fetița este înscrisă pe lista de transplant) să efectueze un cateterism cardiac, care este obligatoriu înaintea transplantului. Deoarece medicația care este aprobata în România nu o mai ajuta, medicii au început de săptămâna trecută un alt tip de tratament, care se folosește în Europa, dar care nu este încă omologat în România.

Este foarte scump (1 fiola de Levosimendan/Simdax costa 4700 lei si are nevoie de o fiolă pe săptămână).

„Cu prima fiolă ne-am descurcat, însă pe viitor va avea nevoie de mai multe fiole, mai ales că e posibil să aștepte și un an sau doi ani până se găsește o inimă compatibilă pentru transplant”, spune dr. Rodica Grigoraș.

Din cauza intoleranței la gluten, fetița mai are nevoie de alimente fără gluten, care iarăși implică costuri destul de mari.

Radio Renașterea, prin campania „Renaște Speranță” și Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Dej au deschis un cont în care puteți face donații pentru Yasmina Fluieraș.

Titular cont: Asociația Filantropia Ortodoxă Cluj-Napoca, filiala Dej

Nr. Cont: RO31RNCB0108147824550001

Cod Swift: RNCB_RO_BU

Descarcă de aici întregul dosar medical al Yasminei: