RON

Altă sumă

Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Rezumatul donației:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 10,00 RON

Activități

Meet and Code 2018, astăzi la Dej

Astăzi a avut loc evenimentul Meet and Code la Dej. Acesta a fost organizat la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din aceeași localitate și a avut ca scop inițierea eleviilor în securitatea din mediul online.

Dintre teme abordare astăzi, amintim:

  • Securizarea rețelei de internet de acasă. În acest modul au fost prezentate măsuri de securizare a dispozitivelor din rețeaua de acasa, care asigură conectarea la internet a locuiței. S-a făcut o demontrație live pe un router wireless.
  • Internet of Things. Conceptul este relativ nou și prezintă un întreg ecosistem digital prin care este administrată o locuință de la distanță. În acest caz, protecția trebuie adaptată prin hub-uri de securitate. Acestea au fost prezentate și a avut loc un debate pe problemele care pot apărea.
  • Cloud computing security. Elevii au avut parte, în acest moment din prezentare, de o expunere a conceptului cloud, cu avantaje și riscuri care pot apărea. Au fost inițiați cum să preîntâmpine situațiile nedorite pentru ca datele lor să fie în siguranță.
  • Protejarea smartphone-ului. Telefonul mobil a devenit un device extrem de utilizat și stochează date esențiale din viața utilizatorului. Protecția acestuia trebuie să fie pe măsură.
  • E-commerce security. Vânzările online sunt în creștere și împreună cu acestea și riscurile la care se expun utilizatorii prin utilizarea cardurilor. Au fost prezentate o serie de măsuri de securitate în comerțul online. După prezentare, elevii au avut un task: să identifice site-uri cu conexiune criptată și necriptată. Exercițiul a fost un succes !
  • Social Media Security. Subiectul cel mai așteptat și mai mult dezbătut a fost securitatea în social media. Aici au fost analizate 3 aplicații extrem de utilizate: Facebook, Instagram și Snapchat. Elevii au fost îndemnați să fie vigilenți în share-uirea înformațiilor în spațiul virtual, mai ales în chat privat.

Evenimentul a fost un real succes și a fost extrem de apreciat de către elevi ! Asociația Filantropia își propune ca la următorul eveniment să fie organizată și o secțiunea destinată părinților, iar eleviilor le vor fi prezentate elemente de programare în Java. Totul, în 2019 ! 🙂

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week. În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.