Finalizarea proiectului
Dej 04/12/2017
FINALIZAREA PROIECTULUI
„Sprijin pregătitor pentru înființare GAL <<Dej>> și realizare SDL”
Municipiul Dej în parteneriat cu S.C. LVA TRAINING CAMP SRL şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Cluj-Napoca Filiala Dej anunţă finalizarea proiectului „Sprijin pregătitor pentru înființare GAL <<Dej>> și realizare SDL”.
Proiectul a fost cofinanţat din PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020; Axa prioritară 5 – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității; Obiectivul tematic 9: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare; Prioritatea de investiții 9.vi: Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii; Obiectivul specific 5.1: Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (romă și non-romă) din orașe cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.
Durata de implementare a proiectului a fost de 3 luni si 19 zile luni în perioada 16.08.2017 –04.12.2017.
Valoarea totală a proiectuluia fost de 222.243,64 lei.
Obiectivul general al proiectuluia avut în vedere realizarea unui parteneriat public-privat prin care să se atingă obiectivele propuse ulterior prin SDL. Obiectivele noului instrument de dezvoltare teritorială propus de Comisia Europeană pentru perioada de programare 2014-2020 -Dezvoltarea Locală plasată sub Responsabilitatea Comunităţii (DLRC) – sunt combaterea saraciei şi a excluziunii sociale de la nivel urban. Aşadar, obiectivul general vizează şi abordarea DLRC mobilizarea şi implicarea comunităţii dezavantajate şi a organizaţiilor locale, de la nivel urban, pentru a face paşii concreţi spre dezvoltarea lor într-un mod mai inteligent, mai durabil şi mai favorabil incluziunii, în concordanţă cu Strategia Europa 2020.
Obiectivele specifice ale proiectului
- Înfiinţarea noului GAL conform cerinţelor DLRC pentru perioada de programare 2014-2020.
- Analiza diagnostic a nevoilor şi problemelor populaţiei din zonele din teritoriul SDL, în special a ZUM pe care GAL va încerca să le soluţioneze prin SDL. Realizarea unui Studiu de referinţă.
- Animarea partenerilor locali şi mobilizarea comunităţii marginalizate vizate de SDL.
- Elaborarea SDL şi a listei indicative de intervenţii prin care GAL consideră că vor fi atinse obiectivele strategiei de dezvoltare locala.
Proiect cofinanțat din PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.