RON

Altă sumă

Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Rezumatul donației:
Donation Summary
Payment Amount
Giving Frequency
One time
Donation Total

Donation Total: 10,00 RON

Activități

Filantropia organizează un eveniment în cadrul Europe Code Week 2018

Credit foto: nxp.com

Una dintre misiunile Asociației Filantropia (AFO) din Dej este și grija față de copii, prin asigurarea accesului la educație. Credem că o lume mai bună se construiește prin explorarea și cultivarea informației actualizate, iar un domeniu important al cunoașterii este astăzi informatica.

La nivel european, luna octombrie va avea o săptămână dedicată evenimentelor de tehnologie și programare, iar AFO Dej va organiza în data de 08.10.2018, începând cu ora 12:00, un eveniment în cadrul acestei inițiative. Activitatea va avea loc la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Dej, iar evenimentul își propune să conștientizeze adolescenții despre pericolul expunerii fără discernământ în mediul online, dar să și responsabilizeze comportamentul acestora în acest tip de mediu.

În prima parte a evenimentului vor fi prezentate concepte cheie de securitate informatică, securitate manageriată de către utilizator. În partea a doua vor fi expuneri practice de securitate: configurarea cu un nivel de securitate ridicat a rețelei de internet de acasă, conceptul de IoT, securitatea în cloud, protejarea smartphone-ului, identificarea securității în ecommerce, securizarea cardurilor și a conturilor, managementul parolelor.

La finalul evenimentului, ne propunem ca fiecare participant să își crească gradul de comportament de securitate în online și să identifice singur conținutul și practicile vulnerabile.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week. În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.